header bm

soalan lazim2| hubungi kami2| aduan2| petalaman3

LOGO Jata

search
search

MESYUARAT POTENSI MONETISASI TANAH MILIK PESURUHJAYA TANAH PERSEKUTUAN (PTP) BERSAMA MENTERI KEWANGAN (DIPERBADANKAN), MKD PADA 9 JUN 2022

Sebagai sebahagian daripada usaha untuk menjana hasil persekutuan, satu mesyuarat bersama MKD telah dijalankan di Bahagian Syarikat Pelaburan Kerajaan pada 9 Jun 2022. Seramai 6 wakil daripada JKPTG meliputi Bahagian Dasar & Konsultasi (BD&K), Bahagian Perundangan dan Pengurusan Tanah (BPPT), Bahagian Harta Tanah Persekutan (BHTP), Bahagian Penguatkuasa dan Hasil Persekutuan (BPHP) dan Unit Petugas Khas (UPK) telah hadir ke mesyuarat ini. Kehadiran delegasi JKPTG disambut oleh Encik Mohd Hisyamuddin bin Awang Abu Bakar, Ketua Seksyen, Seksyen Pelaburan Khas, Hartanah Dan Perkhidmatan, Bahagian Syarikat Pelaburan Kerajaan (GIC), Kementerian Kewangan Malaysia.

Pelbagai aspek potensi monetisasi tanah PTP telah diteroka oleh kedua-dua pihak. Walau bagaimanapun, aspek perundangan perlu diteliti manakala aspek pelaksanaannya juga perlu diperinci agar kepentingan PTP dapat dipelihara di samping menjana pendapatan kerajaan persekutuan.

 

5

Perbincangan antara delegasi JKPTG bersama Seksyen Pelaburan Khas, Hartanah Dan Perkhidmatan, Bahagian Syarikat Pelaburan Kerajaan (GIC), Kementerian Kewangan Malaysia.

 

 

 

 

location
Aras 4, Podium 1, Wisma Sumber Asli
No. 25, Persiaran Perdana, Presint 4,
62574 Putrajaya
phone
No. Telefon : +603 8000 8000
Faks              : +603 8889 3855
 email
Emel : pertanyaan[at]jkptg[dot]gov[dot]my

                   QRCode

Hari Ini 1235

Minggu Ini 4814

Bulan Ini 64852

Keseluruhan 9114242

any_module

Saiz Tulisan :

A- A A+

Warna Tema : 
color green  color red  color blue

article
any_module

Pilihan Bahasa:

Bahasa Lain:
Klik di sini